Hvad går det ud på?
I bund og grund går det ud på at spille en masse håndbold med vennerne uanset niveau, køn og klub!

Hvem kan deltage?
Ungdomstouren er for piger og drenge mellem 13 – 18 år

Det er for alle niveuer – du kan også tage en af vennerne med som normalt ikke spiller håndbold!

Discipliner
Præcis hvilke discipliner som du kan deltage i, har Værtsbyernes lokaliteter og årstiden indflydelse på og dette vil fremgå af informationerne og de enkelte stævnedage, men som udgangspunkt er det 5 nedenstående varianter af håndbold som man møder på Ungdomstouren.

• Street håndbold
• Skumhåndbold
• 4+1
• Strandhåndbold
• Græshåndbold

Handicap’s / Levels
Ud fra din alder, dit køn, og det niveau du spiller på til dagligt bliver der udregnet et handicap som gør at du på Ungdomstouren kan spille sammen med alle uanset niveau, alder og køn (lidt ligesom i golf). Det udregnet handicap har betydning for holddeling og scoringssystem.

Scoringssystemet
Scoringssystemet læner sig op ad handicapsystemet på den måde, at scoringer belønnes ud fra hvilket handicapniveau man befinder sig på uanset hvilken disciplin der dystes i. Dvs. er man placeret i gruppe 1 tæller en scoring 1 point, gruppe 2 – 2 point og i gruppe 3 giver 3 point. Således at man både som hold og som spiller bliver belønnet ekstra når de yngre eller dem med mindst erfaring osv. scorer.

For at lette pointgivningen for dommerne vil deltagerne bære et elastikbind om armen, hvor farven indikerer hvilken handicapgruppe man tilhører.

Pointene følger spillerne individuelt gennem hele dagen og det man tager med fra den enkelte kamp er differencen: Har man vundet en kamp 18-14, så har man altså en score på 4. Vinder man næste kamp 20-18 altså med 2 overskydende point, bliver ens samlet score 3, da den samlede score udregnes som et gennemsnit af alle ens kampe den enkelte dag. Sådan regnes scoren for alle de kampe man deltager i i løbet af dagen og det bliver derfor muligt at kåre en individuel vinder.

Hvordan kommer jeg med?
Du kan tilmelde dig her:
Tilmelding

Læs mere om arrangementet i Herning

Læs mere om DHFs ungdomstour