Et kampklart U10-hold fra HK 73 med Simon, Victor, Rasmus, Oscar såvel som Valdemar, Sofus, Gustav F. og Gustav C. mødte søndag modstanderne fra Grindsted IF på hjemmebane.

Stemningen i Rask Mølle hallen kogte allerede inden dagens kamp, da klubbens Serie 2 herrer havde spillet opvarmningskamp for drengene med lokaloprør mod Uldum IF.

Allerede kort efter kampen var fløjet i gang viste Simon storspil i målet, og lagde ud med flere store redninger. Det tydede helt fra kampens start på, at HK-drengene ville præstere et stærk forsvars- og målmandsspil. Sofus viste bl.a. stor opmærksomhed på hans modstander fra Grindsted, som der lavede mange indløb – men Sofus var hurtig på fødderne og fulgte Grindsteds fløjspiller ihærdigt, som var han hans skygge.

Efter 8 minutters spil var kampen stadig målløs, og kort derefter fik Grindsted scoret deres første mål. På tilskuerbænken var der støttende publikum til HK-drengene og kloge bemærkninger ”Nu er det lidt dumt, at de ikke scorer nogle mål, når de holder dem så godt i forsvaret!”

”Vi tager lige et langt angreb, så er du klar igen!”

Støttet af det gode forsvar leverede HK´s målmand endnu en fantastisk redning, men redningen kostede nogle knubs. Træner Henrik Hansen: ”Vi tager lige et langt angreb, så er du klar igen” – og klar var Simon, selvom de lange angreb og tålmodighed i angrebsspillet ikke lige altid var drengenes spidskompetence.

Efter 17 minutters spil var det stadig kun Grindsteds ene mål, der var kommet på måltavlen, men Victor fik med et stående skud fra playmakerpladsen placeret bolden på indersiden af højre stolpe, så den efterfølgende skruede sig ind bag målstregen og i nettet. Stor spontan jubel kom fra drengene, træner og publikum. Den skadede spiller Søren viste fra sidelinjen stor opbakning og engagement, og sørgede for drengenes første mål blev fejret med nærmest professionel trommehvirvel.

Stærkt forsvarsspil og en redningsprocent på 82 % til HK 73´s målmand

2 hurtige mål fra Grindsted lige inden halvleg betød, at drengene gik til halvleg med resultatet 1-3. Det havde været en halvleg, hvor kun 3 mål ud af 16 mulige forsøg var gået i nettet – hvilket betød fantastisk forsvars- og målmandsspil af drengene, og dermed også en redningsprocent omkring 82 % hos Simon i målet. Hertil bemærkes det, at i tophåndbold er det redningsprocenter omkring de 40%, som giver rosende bemærkninger fra kommentatorerne til målmænd som Jannick Green og Nicklas Landin.

Tekniske udfordringer med nyt måltavlesystem

Kort efter starten af anden halvleg stod der 2-4 til Grindsted. Et nyt og måske lidt mere kompleks måltavlesystem i hallen betød, at dommerbordet indimellem stødte på nogle udfordringer med at få de rigtige resultater på måltavlen – men med ihærdighed på at lære det nye system at kende, så fik dommerbordsteamet hurtigt styr på det igen.

Alle drengene fra HK 73 viste igen stærkt forsvarsspil, hvor Grindsteds spillere nærmest mødte en mur, når de kom inden for tremeteren. Det stærke forsvar betød mange episoder, hvor drengene fra HK erobrede bolden, og dette resulterede bl.a. i Oscars flotte kontramål. Derudover havde HK flere gode gennembrud, hopskud og forsøg fra fløjen af næsten alle spillerne, og i løbet halvlegen var det Victor og Valdemar, der også fik lavet nogle gode mål, som resulterede i en reducering til kampens resultat 6-9 til Grindsted.

Tilfreds og stolt træner

Efter kampen udtalte træner Henrik Hansen om dagens kamp ”Jeg er stolt. Vi spillede i dag som et hold – især i forsvaret”. Drengenes høje humør – på trods af nederlaget – fulgte som sædvanlig ind i omklædningsrummet, hvor der tilsyneladende (journalisten forment adgang dertil) blev pjattet og grinet i høj grad, inden mange af drengene flankeret af slush-ice, satte sig tilrette i hallen for at se lokale idoler på U18-holdet spille næste kamp i hallen.

Referent Thea Celander Maack

Stillingen efter dagens kamp