HK 73 Rask Mølle
Sæsonen 2014-15

Ungdomsafdelingens opstart

Så står en ny sæson for døren og det har været en meget meget svær start for os i ungdomsudvalget. Det har været en stor udfordring at finde trænere og vi er desværre ikke i mål endnu, men det positive er at alle hold starter op!!! Men det med trænermangel er desværre noget, som mere eller mindre alle foreninger er ude for.

Træning og reform:
Vi har valgt at trække træningsstarten her til slutningen af august for at alle har kunnet vænne sig en smule til skolereformen og de nye tiltag, som den har ført med sig. Specielt de lange skoledage for 4. klasse og op, er en udfordring, som vi må forsøge at løse på bedste måde. Jeg vil dog gerne rose Rask Mølle Skole for de møder vi, som forening, har været til og vi ser frem til de muligheder, som reformen også lægger op til.

Datoer:
U10, U12 og U14 årgangene starter op med træning her i uge 35 og så starter Trille og Trolle samt U6 og U8 i september måned. Dato følger hurtigst muligt. Vi håber på at vi i de kommende dage og uger vil have lidt mere held til at finde trænere, så vi kan få trænerteams på alle årgange.

De enkelte hold:
Trille og Trolle holdet for de alleryngste, kommer til at træne om tirsdagen fra 17.00 til 18.00. Som noget nyt kommer de til at træne i samme hal, som U6 årgangen, hvilket også er nyt. Så ikke mere Trille og Trolle i gymnastiksalen for denne omgang. Vi mangler stadig to eller tre hold forældre, som vil indgå i Trille og Trolle trænerteamet sammen med Karina og Dennis. Ved alle træninger skal der være minimum en forælder eller måske bedsteforældre med barnet, så opgaven kræver ikke mere end at man skal 10-15 min før af sted og så være på mail, hvor en stor del af forberedelsen kommer til at foregå.

U6 holdet har igen i år Ann, Kirsten og Henrik som trænere. Træningstiden er også her tirsdage fra 17.00 til 18.00. Der vil være enkelte stævner i løbet af året. Men primært, så bliver årgangens mål at forsætte den gode udvikling, som trænerteamet har startet op de foregående sæsoner.

U8 holdet har fået nye trænere i Jan Christensen og Claus Falkenberg. Træningstiden er tirsdage fra 16.30 til 17.30. Der vil være enkelte stævner i løbet af året. Her vil vi gerne have 2-3 unge spillere til at hjælpe. Alder 14-18 år og trænererfaring ikke nødvendig.

U10 pigerne skal i år trænes af Sabrina Bjerg, Simone Fredsbo og Pernille Jensen. Træningstiden er i starten torsdage fra 17.00 til 18.15. Det er på sigt meningen at de skal træne to gange om ugen. U10 årgangen er også den første årgang, hvor kampene kommer til at ligge fast i weekenderne.
Sabrina er en af vores unge trænere, som gennem de sidste 3-4 år har været med omkring mini afdelingen. Nu rykker hun op og kommer til at træne sammen med Pernille og Simone, som begge er nye trænere i klubben.
Pernille har været inde omkring U17 landsholdet for nogle år siden, men desværre satte alvorlige skader en stopper for dette. Efter at være stoppet og holdt pause med håndbolden pga. skader er hun startet op igen og har nu også fået mod på et trænerjob. Simone, som er den sidste del af trænerteamet, er en af vores egne spillere, som har spillet børne og ungdomshåndbold i HK 73.

U10 drengene er et af de hold, hvor vi virkelig mangler en, gerne to, trænere. Derfor træder Dennis ind i starten og hjælper holdet i gang. Men det er ikke en permanent løsning, så hjælp os med at finde en træner til drengene. Træningstiden er onsdag fra 16.00 til 17.30. Det er også for U10 drengenes vedkommende meningen er at de på sigt skal træne to gange.
Vi har sammen med ROI fodbold fået rettet træningstiden til, så det passer med fodbold, men specielt for 4. klasse er det en lang onsdag med skole, håndbold og for en del af drengene også fodbold.
Kan I som spiller og familie i starten af sæsonen ikke få det til at hænge sammen, men forventer at komme senere, så sig til. Holdet trænede for første gang onsdag d. 27. august og med 7 spillere til træning ser det lyst ud.

U12 pigerne skal i år trænes af Louise Klingspor og Hansjørgen Feldt. Træningtiderne er tirsdag fra 18.00 til 19.15 og torsdag fra 18.15 til 19.15. Der bliver et samarbejde mellem U12 piger og U14 piger, så træningstiden bliver lidt længere end det oplyste, men det kommer der mere info om på et senere tidspunkt.
Hansjørgen bliver også en del af det team, som skal få en rød tråd op og køre på pigesiden. Louise har de sidste par år været med på U6 holdet og får i år fornøjelsen af de lidt ældre piger på U12 sammen med Hansjørgen. Hansjørgen har for år tilbage trænet i blandt andet Horsens HK, hvor han har trænet U16 og U18 holdene. Sidste år og igen i år, skal Hansjørgen være træner for serie 3 dameholdet i klubben.

U12 drengene skal i år trænes af Mads Jørgensen og Per Laursen. Træningstiden er tirsdage fra 17.30 til 19.00 og torsdage fra 17.00 til 18.30.
Per Laursen kræver vist ikke den store præsentation, men Mads vender hjem til trænergerningen i HK 73 efter en enkelt sæson som træner i en anden klub.

U14 pigerne skal trænes af Cecilie Steinmeyer Ell. Cecilie var sidste år en del af trænerteamet ved U16 pigerne som HK 73 havde sammen med Lindved. I år er det så det U14 pigerne som Cecilie skal have ansvaret for. Cecilie har før trænet i forskellige Vejle klubber og har også stået på mål på ungdoms divisionsniveau. Vi søger en til at indgå i trænerteamet sammen med Cecilie.

U14 drengene skal trænes af Søren Godiksen og Svend Østergaard. Søren kommer til at være den gennemgående træner og Svend vil være med som holdleder i så høj grad, som arbejdet tillader det. Både Søren og Svend er nye i klubben, så tag godt imod dem.
Vi håber at finde endnu en træner til at indgå i dette team.

U16 piger og drenge ser det desværre ikke ud til at vi kan få med i år. Skulle der gå U16 spillere i årgangen 1998 og 99 rundt og mangle et hold og spille på, så kontakt Dennis på 2078 3449.

Som I kan se er der mange efterlysninger på trænere, så vi håber at I kan hjælpe os med at fylde hullerne ud på de forskellige hold. For at samle op de forskellige hold, så står efterlysningerne samlet herunder.

Træner efterlysninger:

Trille og Trolle
2 gerne 3 forældre til at indgå i trænerteamet 1 gang om ugen fra september til marts.

U8 holdet
Unge trænere i alderen 14 til 18.

U10 Drenge
1, gerne 2, trænere til at træne U10 drengene. Vi starter med 1 gang træning om ugen og regner med at vi skal op og træne to gang om ugen.

U14 Piger
1 træner til at indgå i et trænerteam.

U14 Drenge
1 træner til at indgå i et trænerteam.

Træningsstart:
I den situation vi har været i med trænermangel, er vi utrolig glade for alle de trænere vi har allerede har fået på plads. Udfordringen har så været at de trænere vi har fået, ikke kan starte træningen før efter kl. 17.00, lige på nær U8 holdets trænere. Det medfører selvfølgelig at træningstiden for de øvrige hold bliver tilsvarende senere. Vores seniorhold har fået en væsentligt senere træningstid end de foregående sæsoner. I bestyrelsen arbejder vi hårdt på at finde løsninger, som gør at vores seniorspillere kan starte lidt tidligere. Vi håber på de forskellige holds forståelse for dette.

Kampe:
Den rigtige turnering starter i weekenden d. 4. og 5. oktober. Men for at holdene kan finde den rigtige række er der i år mulighed for at tilmelde sig en forturnering, som spilles i to weekender.
De to weekender ligger allerede d. 6. og 7. september samt d. 13. og 14. september. Tilmeldingen er lavet, så det er muligt at melde fra hvis det ikke er muligt at stille hold. Men vi håber at alle vil bakke om kampene. Det er lavet sådan at ALLE pigerne spiller om lørdagen og om søndagen spiller ALLE drengene. Det er indtil videre alt hvad vi ved, men så snart vi ved noget vil I få besked. Vi vil sende en mail ud, hvor det er muligt at melde sig til eller fra i de to weekender. Den kommer ud hurtigst muligt.

Klub frivillig:
Vi har i august måned startet Klub Frivillig under HK 73 Rask Mølle op. Klubben skal bruges til at holde styr på de mange hjælpere vi har til de mange opgaver, som vi i HK 73 Rask Mølle bruger til at tjene penge til klubben.
Pengene, der bliver tjent, går udelukkende til arbejde i klubben, både på børne, ungdoms og senior plan. Så derfor vil vi opfordre alle forældre om at tage aktiv del i klubbens arbejde.

Blandt andet det store september stævne, som HK 73 arrangerer, er en vigtig indtægt til klubben. Hvis klubben ikke havde dette stævne, ville det være nødvendig en væsentlig stigning eller ja retter sagt minimum en fordobling af kontingentet.
Så derfor skal der lyde en meget meget kraftig opfordring om at ALLE forældre melder sig ind i Klub Frivillig og påtager sig minimum en opgave, gerne flere!!! Spred også gerne budskabet i Jeres netværk om Klub Frivillig. Hjælp klubben og hjælp dit barns hold!!!

Tilmelding til Klub Frivillig:
https://www.hk-73.dk/om-hk73/klub-frivillig

Kontingent kan fra på mandag af betales via Conventus. Der er 3 gratis træninger og derefter vil vi bede om at I betaler kontingentet. Vi sender en mail ud når de sidste detaljer er på plads og der kan betales kontingent.

Det var rigtig mange informationer. Men vi håber at I som forældre er klædt lidt bedre på til den kommende sæson. Vi indkalder i starten af september ind til forældre møder på de forskellige hold. Vi håber at I vil bakke op omkring disse møder.

Skulle der være spørgsmål, så send gerne en mail eller ring til os.

Find vores hjemmeside på https://www.hk-73.dk/
Følg os på Facebook via: https://www.facebook.com/groups/28711263312/

På vegne af ungdomsudvalget

Dennis Byskov Hansen